Dit is wat Bitcoin’s 3 opeenvolgende bearish wekelijkse kaarsen betekenen

Bitcoin heeft al bijna 3 jaar geen stier meer zien rennen. De laatste stierenrennen eindigen op 17 december 2017, dus de meeste mensen zijn nog niet getuige van een stierenrennen. Dit is een verlengde berenmarkt en een pre-bull run fase, waar de prijs de minste volatiliteit heeft.

Misschien is deze verlengde bear run te wijten aan adoptie, verhoogde liquiditeit en institutionele investeringen. Als er meer geld binnenkomt, zou de volatiliteit kunnen afnemen, maar dit is dan weer speculatie, omdat adoptie/liquiditeit niet genoeg is om een Bitcoin Lifestyle ETF goedgekeurd te krijgen. Een eenvoudigere verklaring is echter dat de Bitcoin-cycli met elke stieren- en berenloop langer worden.

Hoe dan ook, het belangrijkste is de pre-bull run fase die wordt gekenmerkt door de lage volatiliteit.

Pre-bull run fase

Zoals vermeld in een eerder artikel, doet de volatiliteit en het gebrek aan daadkracht van de koers denken aan het jaar 2016, toen de koers op het punt stond om zijn historische rally te beginnen. Hoewel dit wordt aangepakt als de pre-bull run fase, is er nog steeds een kleine daling te verwachten. Vanaf vandaag is er een nieuwe wekelijkse kaars van start gegaan, maar de laatste vier wekelijkse kaarsen hebben allemaal een lagere sluiting gezien, wat duidt op een bearish touch.

Interessant is echter dat de 3 opeenvolgende wekelijkse kaarsen in combinatie met het dalende driehoekpatroon bearish zijn gevormd. Voor BTC hebben de dalende driehoeken een geschiedenis van flash crashes. Sinds 2018 heeft BTC twee dalende driehoeken gezien, die allemaal zijn geëindigd in flash crashes; de recente crash was echter niet zo drastisch als de eerste. Zelfs de derde dalende driehoek is veel kleiner dan de tweede of de eerste; de daling zal dus niet zo drastisch zijn als de vorige crashes.

Daarnaast heeft 21 WMA [oranje] gehandeld als steun tijdens stierenrennen en weerstand tijdens berenrennen; momenteel ondersteunt het de prijs, maar gezien het bearish patroon kan er een hertest plaatsvinden zodra de prijs daalt.

De hertest van 21 WMA bij $8.274 valt samen met 200 DMA op een dagelijks tijdsbestek, wat de theorie ondersteunt dat dit niveau een sterke ondersteuning is. Vandaar dat een veronderstelling dat een stuitering van hier de beste plaats zou zijn om de langverwachte stierenloop te starten, meer dan een bevlieging zou kunnen zijn.

CME-Kloof

Het CME-hiaat dat zich uitstrekt van 8.280 tot 9.140 dollar valt ook samen met deze daling, vandaar dat het de theorie van een inkomende daling verder ondersteunt.