Fra kontanter til katte – en ny forsøg på at ‚gøre Bitcoin stor igen‘ i værker

Det ser ud til, at Cryptoverse kan se en anden episode af Bitcoin Cash (BCH) -gaflserien.

„Jeg overvejer at bygge en ny Bitcoin-gaffelarv fra BCH kaldet Bitcoin Era. Det er et midlertidigt navn. Kat er sød og ufarlig, [de] vil ikke have en krig,“ sagde Haipo Yang, grundlægger af kryptomineringspoolen ViaBTC og crypto exchange ExchangeEx – henviser sandsynligvis til de rygte uenigheder med Bitcoin ABC-teamet.

Chris Pacia, lederudvikleren af peer-to-peer markedspladsen OpenBazaar og en frivillig BCH-udvikler, sagde den 3. august, at „flere mennesker går [redigerer] ud“ fra udviklermødet.

Rapporter om en hård gaffel, der muligvis skyldes uoverensstemmelser om vanskelighedsalgoritmen, startede allerede dagen før

Yang tilføjede, at BCH-samfundet har brug for „rigtige ledere“, og at alle, der favoriserer BCH, er velkomne til at deltage i opbygningen af „KAT“: „Lad os gøre Bitcoin fantastisk igen!“

I mellemtiden annoncerede en af de førende BCH-udviklere, Amaury Sechet, også i dag den planlagte netværksopgradering til 15. november, der kommer med to ændringer til implementering af Bitcoin ABC-fuld node-software:

en ændring af algoritmen til justering af mineproblemer

tilføjelsen af en ny Coinbase-regel, der siger, at „alle nyudvindede blokke skal indeholde en output, der tildeler 8% af de nyudvindede mønter til en specificeret adresse.“

„Mens nogle måske foretrækker, at Bitcoin ABC ikke gennemførte denne forbedring, er denne meddelelse ikke en invitation til debat. Beslutningen er truffet og vil blive aktiveret ved opgraderingen i november,“ sagde Sechet.

Og mens nogle synes overbeviste om, at dette betyder en hård gaffel, hævder andre, at det er en indsats for at undgå en. Når det er sagt, om der overhovedet vil være en hård gaffel er stadig usikkert.

Som en påmindelse er BCH resultatet af en Bitcoin (BTC) hård gaffel i 2017. Et år senere gik også BCH gennem en egen hård gaffel og producerede Bitcoin cash ABC og Bitcoin SV (BSV) . I dag beskriver Bitcoin ABC sig selv som „en komplet nodeimplementering af Bitcoin Cash-protokollen.“

Al denne bekæmpelse og opsplitning tog en tung vejafgift på Bitcoin Cash-samfundet, og dette potentielle næste, nogle bekymringer, kunne føre til endnu en splittelse i selve samfundet.

På pixeltid (14:15 UTC) handler BCH til USD 304 og er steget med 2,6% på en dag og 6% i en uge. Prisen er også steget med 25% i en måned, men den er faldet med 13% på et år.