Senaste resultat från Bitcoin-undersökningen föreslår att de flesta användare är Hodlers

En ny bitcoinrelaterad undersökning som genomförts av långvarig kryptoskeptiker Peter Schiff tyder på att de flesta på kryptoområdet är djur, eller snarare människor som vill behålla sin bitcoin på lång sikt snarare än att ge upp det för tidigt.

Bitcoin har blivit mycket mer populärt

Undersökningen frågade deltagarna om de var villiga att ge upp sina mynt eller sälja dem om priset för bitcoin stannade under $ 10.000-märket. En överraskande 58 procent – långt över halvvägspunkten – sa „nej“ och kommenterade att de „snarare skulle dö“ än att sälja sin bitcoin så länge valutapriset förblev under det femsiffriga intervallet.

Sammantaget gav mer än 28 000 deltagare sina svar på undersökningen. Cirka 15 procent av deltagarna sa att de skulle ge bitcoin cirka 12 månader till innan de beslutade att sälja. Cirka 14 procent sa att de skulle ge valutan ungefär sju år för att bestämma vart den ville gå innan de gav upp, medan ytterligare 13 procent sa att de skulle ge bitcoin ytterligare tio år.

Resten sa att de skulle vänta „till slutet“, så att säga, innan de skiljer sig med sin digitala valuta.

Undersökningen är spännande av många skäl. För det första antyder det att det finns fler bitcoin-troende än icke-troende på denna punkt. Valutan har under hård granskning genom åren varit enkla „internetpengar.“ Något som är rent spekulativt och något som aldrig kommer att ha samma ekonomiska ställning som kontanter eller kreditkort.

Valutan har till och med attackerats av ledande personer som den nuvarande USA: s president Donald Trump, som i en spärr av tweets förra året, uttalade att han inte litar på bitcoin eller något som var „baserat på tunn luft“, och att han fortfarande föredrog kontanter över den digitala valutan.

Undersökningsresultaten visar att de flesta tror på bitcoin och kommer att gå till sina gravar med oförändrade sinnen beträffande dess status i krypto- och finansutrymmen.

Bra att se människor tar BTC på allvar

Det andra spännande med undersökningen är att den genomfördes av Peter Schiff. Schiff har länge varit anti-crypto och tweetade i slutet av mars att den som valde bitcoin framför något som guld var en fullständig „narre.“ Det faktum att så många av hans anhängare skulle välja att gå emot hans trosuppfattning som det tyder på att Schiff kanske har fel om valutans status inom det finansiella spektrumet.

Tillgången har kommit långt i sin korta men ändå betydande historia. Bitcoin är bara cirka 12 år gammal, men det har redan lyckats påverka det monetära utrymmet. Det accepteras för närvarande som en betalningsform för varor och tjänster hos flera ledande återförsäljare inklusive Overstock.com. Det har också fött en helt ny industri, med flera ledande kryptotillgångar – Litecoin, Ethereum, Ripple, etc. – nya år senare.